Image
0
03. 09. 2022.

Piknik u Bašti

Prvi vikend u septembru donosi pravu poslasticu za sve ljubitelje prirode, dobre muzike i ukusnih zalogaja! Manifestacija “24 Kitchen Piknik u Bašti” po drugi put održaće se 3. i 4. septembra u Botaničkoj bašti “Jevremovac”.

Posle velikog uspeha letnjih manifestacija koje su održane u Botaničkoj bašti, posebno Wine Gardena i Jazz in the Garden festivala, kao i brojnih pozitivnih utisaka posetilaca, od istih producenata stiže nova manifestacija tokom koje će posetioci moći da uživaju u poslednjim danima leta u najlepšoj zelenoj oazi u centru grada.

Botanička bašta će tokom dva dana biti pretvorena u veliku piknik zonu u centru grada, a organizatori će obezbediti sve što je potrebno za maksimalno uživanje. Posetioce očekuje bogata ponuda izabranih proizvođača hrane i pića, a sve će biti začinjeno odličnom muzikom.

Partneri iz 24 Kitchen pripremaju razna kulinarska iznenađenja! Piknik će biti sjajna prilika da u najlepšem parku u Beogradu posetioci uživaju u specijalitetima pripremljenim po receptima poznatih svetskih kuvara poput Džejmija Olivera, Rudolfa, Gordona Remzija, kao i u specijalitetima italijanske i portugalske kuhinje. Pored toga, u organizaciji 24 Kitchen naši posetioci imaće priliku da učestvuju u radionicama poznatog majstora kulinarstva i osnivača škole kuvanja "Il Primo" Slobodana Radete, kao i da uživo prate njegov podkast "Umami šegrt".

Osim u prirodi, gastronomskoj ponudi i druženju posetioci će svakog dana moći da uživaju i u koncertima autora i izvođača različitih muzičkih žanrova.

U subotu 3. septembra od 17.30 nastupiće Ljetno Kino Big Bend. Frontmen zagrebačkog benda Mladen Juričić, nekadašnji gitarista Azre i grupe Film, bio je jedan od najbližih muzičkih saradnika Vlade Divljana u njegovim poslednjim godinama stvaralaštva. Zajedno su snimili jednu od njegovih najlepših pesama "Samo jednu ljubav imam", pa će sada Ljetno Kino u proširenom sastavu još jednom odati počast velikom prijatelju u njegovom rodnom gradu. Pre zagrebačkog benda nastupiće The Quarantinos, sjajan sastav iz Zrenjanina, koji će posetioce Piknika povesti na muzičko putovanje kroz najbolje numere Tarantinovih filmova, a svojim scenskim nastupom nakratko ih preseliti na filmsko platno koje će deliti sa legendarnim filmskim likovima nastalim u mašti Kventina Tarantina.

U nedelju 4. septembra od 17.30 nastupiće fado diva i jedna od najperspektivnijih kantautorki iz Srbije, Tamara Jokić. Devojka koja je nakon studija španskog i portugalskog jezika i završenog mastera u Beogradu, upisala studije pevanja na prestižnom Berkli univerzitetu, početkom godine izdala je album za prestižnu producentsku kuću Sony, a publici će na Pikniku predstaviti i stare klasike mediteranske, fado i španske muzike. Pored Tamare, u nedelju će nastupiti i alternativni akustični bend iz Kikinde zanimljivog naziva Drvo Truo, kao i sjajna kantautorka Jelena Petošević, koja je veliku pažnju javnosti privukla pesmama "Dole u mraku" i "Tiho, tiho teče reka" iz popularne serije "Močvara".

24 Kitchen Piknik u Bašti” je pre svega porodični događaj. Zato nismo zaboravili ni na naše najmlađe posetioce za koje pripremamo specijalni dečiji kutak sa celodnevnim programom - animatorima, mađioničarem i ukusnim poslasticama.  

Kapije Botaničke bašte biće otvorene 3. i 4. septembra od 13 do 20h časova, a ulaznice po ceni od 950 dinara po danu mogu se kupiti na prodajnim mestima i preko online servisa Tickets.rs. Za decu do 12 godina ulaz je slobodan.

Piknik u Bašti